Mijn missie en passie

Mijn missie is vrouwen zoals jij te helpen het onderste uit de kan van je leven te halen. Al mijn hele lange leven.

Hedy d’Ancona, Hanja May-Weggen en ik werden samen de “Nederlandse vrouwenmaffia” in het Europees Parlement genoemd.

En dat zal ik tot mijn laatste snik blijven doen: vrouwen steunen om hun droom te verwezenlijken en gelukkig te worden. Niets kan me daarvan afbrengen.

Lees meer

Vele jaren was ik internationaal jurist in Brussel en vijftien jaar lang Europarlementariër.

Het was een boeiende maar keiharde wereld. Ik begrijp je. Ik ken jouw pijn en problemen, Nu ben ik power coach en mentor en heb al bijna 1200 vrouwen geholpen met hun uitdagingen om te gaan. Zodat je net als velen van hen en ikzelf door het plafond gaat. In je werk en in je prive leven. Zonder overwerkt te raken of jouw authenticiteit te verliezen. In een leven met voldoening, zingeving, impact en invloed.

Ik had alles
behalve mezelf

Na de gekste baantjes, omdat ik plotsklaps alleenstaande moeder werd -mijn dochtertje was anderhalf en ik had geen enkele werkervaring-, lukte het me om als jurist aan het werk te komen in Brussel. Tien jaar later werd ik verkozen tot lid van het Europees Parlement. Vijftien jaren volgden met geld, glamour, status, zinvol werk, mooie reizen en succes. Dan had ik ook nog eens een lieve tweede man en een prachtig kind.

Gelukkig dus? 

Nee, ik liep op mijn tenen en was een stresskip. Natuurlijk gaf ik dat niet toe. Ik werkte me te pletter (bijna letterlijk), leefde op kicks en had talloze verliefdheden. (Valt dat onder kicks?) Ik had grote moeite alle ballen in de lucht te houden en voelde me constant schuldig. Uit angst om door de mand te vallen, liet ik prachtige banen aan mijn neus voorbijgaan. Herkenbaar?

Persoonlijke ontwikkeling

Toen ik eindelijk aan mezelf erkende dat ik onder de zelfverzekerde buitenkant een miezerige angsthaas was, stortte ik me ondanks mijn drukke baan op persoonlijke ontwikkeling en groei. De laatste zes jaar als lid van het Europees Parlement begon ik met yoga, meditatie, Mindfulness. Ik werd steeds gelukkiger en beter in mijn werk. De aanbiedingen voor banen vlogen me om de oren.

Een drastisch besluit

Toch besloot ik na 25 tropenjaren een nieuwe richting te kiezen. Ik had de smaak te pakken en wilde verder op het pad naar binnen. Met mijn spaarpotje vertrok ik op de bonnefooi naar Spanje. Op zoek naar HET GEHEIM van het leven.

Voldoening

Ik kocht een oude ruïne, haalde de felbegeerde hond en kat uit het asiel, plantte sinaasappel boompjes en ging nu echt investeren in mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Met geld, tijd en energie. Het was harder werken dan voor mijn rechten bul. Maar met enorme voldoening kijk ik terug op die tijd. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.

Nu voel ik me echt succesvol.

  • Omdat ik gelukkig ben. 
  • Omdat ik over echte innerlijke kracht beschik.
  • Omdat ik eindelijk van mezelf houd. 
  • Omdat ik een bloeiend bedrijf heb, waarin ik met groot enthousiasme en passie werk.

Hoe stom kan een mens zijn???

Had ik vroeger maar de kennis, zelfliefde, vertrouwen en eigenwaarde van nu gehad…
Had ik me maar laten coachen.
Had ik maar om hulp gevraagd…

Als ik het kon, kun jij het ook.

Maar jij hoeft er niet, zoals ik een half leven over te doen of je baan op te zeggen…

Dat alles gun ik jou NU. Daarom heb ik met passie voor jou mijn jaartraject met Power training, maandelijkse 1 op 1 coaching en een prachtige week op mijn Spaanse landgoed gemaakt. 

Ik geloof met ziel, zaligheid en passie in de waarde die ik bied. 

Liefs, en ik hoop tot ziens,

Waarom zou je mij als jouw coach en mentor kiezen?

1.

Omdat ik als bedrijfsjurist en als politicus de “witte mannencultuur” goed heb leren kennen.
Ik heb geleerd er mee om te gaan zonder omver te worden geblazen. Zonder mezelf te verloochenen.

Wij waren (en zijn) HET STAPHORST VAN EUROPA.
Nu is dat niet meer in wetgeving, maar wel in mentaliteit.
Ik leer je daarmee constructief en efficiënt om te gaan.

Lijkt het je niet prettig een coach te hebben die jouw wereld en uitdagingen/problemen uit de praktijk goed kent en je niet alleen met theoretische kennis om de oren slaat?

2.

Na die banen heb ik me 4 jaar lang serieus omgeschoold om jouw mentor en coach te worden.

Die studies hebben me alles geleerd wat ik veel eerder had moeten weten.
Dan was ik een stuk beter, efficiënter en gelukkiger geweest in mijn werk. Met veel meer lol en minder stress.
Ook dat zal ik jou overbrengen.

Net zoals ik met mijn bijna 1200 cliënten heb gedaan die ik na al die studies 15 jaar lang  met groot succes en voldoening heb begeleid.

Zodat je de valkuilen waar ik jarenlang in ben gedonderd kunt vermijden.

Zodat je in jezelf gelooft en niet meer bang bent (zoals ik was) om door de mand te vallen.

Zodat je in snel tempo en zonder al die kramp in je buik je doelen zult bereiken.

3.

Ik heb een boek geschreven over mijn leven “1000 plaatsen 1 thuis.”

Daardoor leerde ik vanuit de helikopter naar mezelf te kijken. Daar heb ik veel lessen uit getrokken die ik weer op jou overbreng.

4.

Misschien ook “handig” dat ik zo’n beetje alles heb meegemaakt, zakelijk en privé, jou daardoor nog meer begrijpt en zelf ook uit diepe dalen ben geklommen

Twee jaar immobiel in bed, daarna twee jaar rolstoel, werkende alleenstaande moeder met een baby, burn-out, grote problemen op het werk, depressie, echtscheiding, stress, verzin het maar.…

5.

Mijn nadeel is wel: ik ben bazig, veeleisend en bloedeerlijk en wil alleen werken met mensen die echt het onderste uit de kan van hun leven willen halen en niet te beroerd zijn de confrontatie met zichzelf aan te gaan.

Ik wil je graag spreken, Jessica!